Økologisk Produktion og Social Ansvarlighed

Vi tager ansvar for miljøet og for vores børn, hvilket betyder, at tage økologisk produktion alvorligt. Vi er et GOTS certificeret firma og alle vores tekstilprodukter produceres på GOTS certificerede fabrikker. Dette er altafgørende for miljøet og altafgørende for vores børn og deres fremtid.

Vi tager også social ansvarlighed alvorligt, hvilket indebærer at sikre gode arbejdsforhold for de fabrikker, vi samarbejder med, sikre ordentlige lønninger og en nul tolerance overfor børnearbejde.

 

 

CamCamCopenhagen_Production_SocialResponsibility

  

GOTS (Global Organic Textile Standard)

The Global Organic Textile Standard (GOTS) er anerkendt som verdens førende standard indenfor fremstilling af økologiske tekstiler. Den definerer høje standarder til miljøkriterier, for hele produktionskæden, fra bomuldsmarken, til emballagen og stiller også krav til overholdelse af sociale kriterier.

Målet med standarden er at definere en række verdensomspændende anerkendte krav som sikrer økologisk produktion af tekstiler, fra høstningen af råmaterialerne, over en miljømæssig og socialt ansvarlig fremstilling, frem til mærkning, for at kunne sikre troværdighed til slutbrugeren. Tekstilproducenter og systuer vil dermed være i stand til at eksportere deres produkter og beklædningsgenstande med et certifikat, som er accepteret på alle de største markeder.

Kun tekstilprodukter der indeholder minimum 70 % økologiske fibre kan opnå en GOTS certificering. Vi stræber efter 100 % økologiske fibre i vores produktion. Alle kemiske tilsætningsstoffer, som farvestof og tilsætningsstoffer skal leve op til stramme miljøkrav og testes for giftstoffer. Et fungerende vandspilds-rensningsanlæg er obligatorisk for enhver vådbehandlingsenhed i tekstilfremstillingen og alle produktionsenheder skal leve op til sociale kriterier.

 

GOTS’ sociale ansvarlighedskriterier skal leve op til følgende:

 

Forbud mod tvangsarbejde

 

Forbud mod børnearbejde

 

Forbud mod chikane og misbrug

 

Ordentlige lønninger og kompensation for arbejde/overarbejde

 

Arbejdstid er begrænset til 8 timer per dag

 

Helbreds- og sikkerhedsinstruktioner

 

Forsamlingsfrihed og frihed til fagforeningsaktiviteter

 

 

OCS (Organic Content Standard)

Denne standard erstatter OE 100 og OE blandingsstandarder. Denne standard bruges på produkter med blandede materialer, fx tekstil produkter med træ, en klokke, en musikboks, polyesterfyld eller metaldele. Kun tekstiler kan blive GOTS certificeret, og når de økologiske tekstiler blandes med andre typer materialer, bliver de OCS certificeret. Produktionsenhederne er de samme som GOTS produkterne og kravene til social ansvarlighed er derfor også de samme.

 

CamCamCopenhagen_Production_OrganicCottonFabric

  

 

Cam Cam Copenhagen er FSC® Certificeret.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed. Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.